Новости

В Чехії виявили нелегальних мігрантів завдяки системі виявленню серцебиття MDS від компанії Sieza

 14 лютого 2020 р. на заході Чехії в районі міста Соколів правоохоронці за допомогою приладу, який фіксує биття людського серця, виявили в автофургоні 11 нелегальних мігрантів.

Нічна перевірка у Чехії – це частина довгострокової загальнонаціональної контрольної акції, спрямованої на виявлення незаконного проживання та міграції іноземців. Правоохоронці, у співпраці з дорожньою поліцією та митницею, зосереджені на транзитній міграції через міжнародні автомобільні перевезення.

Незадовго до півночі вантажівка, що прямувала з Румунії, зупинилася з двома водіями в кабіні. Як і при будь-якій перевірці, поліція використовувала так званий детектор серцебиття, який може виявити пасажирів, що ховаються. Пристрій працює, прикріплюючи діоди до трейлера, і чутливий детектор виявляє серцебиття. У даному випадку прилад, спрямований на вантажний відсік автомобіля, зафіксував наявність у ньому великої кількості людей.

 Під час перевірки з’ясувалося, що у вантажівці з румунськими реєстраційним номером перебували 11 нелегальних мігрантів з Афганістану, Бангладеш та Сомалі, які прямували до Німеччини. Усі вони віком від 16 до 36 років. Водія автофургона та його напарника затримано і разом з нелегальними мігрантами.

MDS (система виявлення присутності) від компанії Sieza виявляє людей, які ховаються в салоні чи кузові транспортного засобу. Система MDS здатна виявити навіть дуже слабкі сигнали, такі як серцебиття людини. При роботі системи використовується метод вимірювання транспортного засобу, що не вимагає доступу всередину. Вимірювання параметрів проводяться в пасивному режимі і не мають побічних ефектів для здоров’я людини і не впливають на електронні пристрої, що розташовані поблизу.  

Партнером компанії Sieza та дистриб’ютором  її продуктів на території України є компанія СВБ “ЦЕНТУРІОН”.