Новости

Продуктивність камери при низькому освітленні продовжує стрімко зростати.

Удосконалення датчиків та інших факторів допомагають усунути «нічні та денні» відмінності попередніх технологій.

Один із найбільш швидко мінливих аспектів відеоспостереження сьогодні – це покращені характеристики камер для слабкого освітлення, які зробили величезні кроки вперед, щоб залишити спогади про погану продуктивність у минулому.   У перші дні відео при слабкому освітленні з камер зазвичай складалося з монохромного або чорно-білого відео, доповненого білим зовнішнім або інфрачервоним освітленням. Це серйозно обмежило візуальні дані, які можна було витягти з нього, і перетворило відео на плоскі зображення. Не дивно, що низька продуктивність попередніх камер відеоспостереження в умовах низького освітлення була головним болем для інтеграторів. На щастя, технологія слабкого освітлення значно покращилася за останні роки. Наприклад, камери можуть надавати кольорові зображення при слабкому освітленні – важливий новий інструмент для директорів з безпеки.

Зсувна роль зовнішнього освітлення

Зараз кінцеві користувачі мають можливість знімати майже денні зображення або зображення набагато яскравіше, ніж вони є в реальному житті, і можуть використовувати камери при слабкому освітленні без додаткових інфрачервоних або світлодіодів для додавання світла. Загальне поліпшення показників при слабкому висвітленні значною мірою зумовлено поєднанням досягнень у окремих областях. Фактично, сучасні камери розвинулися настільки, що кольорові зображення можливі при рівнях освітленості, про які раніше не було чути. Крім того, у міру розвитку технології слабкого освітлення виробники представили різні камери, доступні для клієнтів на різних рівнів.

Покращення датчика 

Можливо, найбільший фактор поліпшення характеристик при слабкому освітленні можна пояснити поліпшенням сенсорних технологій. На особливу увагу заслуговує галузевий перехід від датчиків CCD до CMOS, які не тільки дешевші у виробництві, а й пропонують більш гнучкий підхід до зчитування та обробки пікселів. Крім переходу на CMOS, деякі датчики сьогодні спеціально створені для світлочутливості.

Слабке освітлення та відео аналітика

Оскільки відео аналітика все частіше застосовується в системах безпеки, технологія слабкого освітлення стала ще більш важливою в системах відеоспостереження на відкритому повітрі або в районах з мінімальним освітленням в нічний час, де буде використовуватися аналітика. Ефективність аналітики в умовах низького освітлення зводиться до старої філософії «сміття у смітті», яка значною мірою була подолана за допомогою сенсорних технологій, що забезпечують отримання високоякісного зображення. Дедалі більше постачальників камер загального спостереження досліджує низку нових типів датчиків, які можна використовувати для подальших поліпшень, зокрема у тому числі для денного та нічного використання.

 

Обчислювальна потужність

Крім сенсорів камери, покращення в чіпсетах також пройшли довгий шлях до забезпечення додаткової обчислювальної потужності для запуску більш складних алгоритмів обробки зображень при слабкому освітленні, щоб підвищити активність і краще пристосуватися до зйомки.

Теплобачення

В той час, як продуктивність при слабкому освітленні в цілому продовжує покращуватися, в деяких випадках теплові камери можуть мати більше сенсу для інтеграторів та їх клієнтів. Теплобачення стає все більш конкурентоспроможним на сучасному ринку завдяки його гнучкості в умовах відсутності світла і умов освітлення, що сильно змінюються. Незважаючи на те, що теплові камери забезпечують високу надійність із можливостями виявлення на великих відстанях, важливо пам’ятати, що теплові камери не забезпечують колір або інші деталі, необхідні для розпізнавання. Це, безумовно, допомагає тому, що теплобачення, яке колись вважалося дорогою пропозицією, стає все більш доступним як опція для ситуацій екстремального слабкого освітлення або повної темряви. Теплобачення часто використовується для доповнення камер з низькою освітленістю у певних додатках. Для повної ситуативної картини рекомендується використовувати комбінацію тепловізійних та видимих ​​при слабкому освітленні камер. Тепловізійні камери особливо ефективні з відео аналітикою для виявлення зловмисників, які намагаються створити темряву, а видимі камери при слабкому освітленні використовуються  для визначення специфічних особливостей мети, таких як колір волосся та одягу. Обидві технології мають явні переваги і найбільш повне рішення – це використання теплових і видимих ​​камер разом для покриття всіх кутів з різним ступенем освітленості.

 Колір в темноті

Технології, що забезпечують отримання кольорових зображень в умовах низького освітлення, існують на ринку вже кілька років і значно збільшили обсяг відео, які можна отримати із зображення, додавши високий рівень деталізації, який може забезпечити колір. Удосконалені камери для слабкого освітлення тепер можуть надавати повнокольорові зображення у темряві. Кольорові зображення в умовах низького освітлення важливі, оскільки вони допомагають у розпізнавальних можливостях, таких як визначення кольору транспортного засобу або одягу. Зовсім недавно кольорова нічна зйомка стала широко поширеною в мультисенсорних камерах у поєднанні із вбудованими ІЧ-освітлювачами в деяких більш сучасних моделях. Як і в денних програмах, мультисенсори зменшують кількість камер та необхідної інфраструктури, забезпечуючи при цьому постійне спостереження за всією територією та роблячи камеру більш корисною у нічний час.

Погляд у майбутнє

Технології бачення при слабкому освітленні продовжують удосконалюватися, і пішли далеко вперед за кілька років. Тепер доступне повнокольорове зображення на ніч. А далі сенсори, алгоритми та технології лише удосконалюватимуться, що сприятиме появі на ринок ще більш якісних продуктів з неймовірними можливостями. Залишайтеся з нами та слідкуйте за новинками.