Новости

Мобільність, розпізнавання обличь та перехід від фізичної безпеки до віртуальної

Мобільність, розпізнавання осіб та рух у бік ІТ – це деякі з основних тенденцій у сфері контролю доступу. 

Серваас Камерлінг, директор з продукту EMEA, UTC, вважає, що одна з основних тенденцій у контролі доступу полягає в тому, що ринок безпеки стає ближчим до світу ІТ, стаючи більш гнучким. «У минулому безпека належала до управління безпекою командою. Те, що ми бачимо зараз є наслідком того, що кількість користувачів зростає експоненційно. Тепер керівники будь-якого відділу, а не тільки відділу безпеки, залучені до використання рішень для контролю доступу, а також їх виготовлення. Наприклад, HR відділ може створювати повноваження співробітнику, і менеджер відділу може затвердити доступ співробітника.     Зовсім не обов’язково в цьому має брати участь фахівець із безпеки», каже він.

Мобільні рішення.

Серваас Камерлінг також наголошує, що багато користувачів хочуть використовувати смартфони для збільшення мобільності та гнучкості. Ярослав Бартон, Директор з маркетингу продуктів, PACS, HID, підкреслює, що одна з основних тенденцій – відхід з RFID-карт у смарт-телефони. Він каже: «Смартфони сьогодні використовуються майже всіма, і вони забезпечують високий рівень безпеки. Ви можете зберігати свої ідентифікаційні дані в них і смартфони забезпечать такий самий високий рівень безпеки, як і Ідентифікаційна карта.” ”  Антуан Ларрера де Морель, Директор з продажу Stid Group вважає, що найбільшою тенденцією є перехід від фізичної безпеки до віртуальної, розвиток мобільного додатка для контролю доступу та заміна карт на мобільні рішення.

Detektor International раніше зазначала, що мобільні облікові дані зросли майже на 150% між 2017 та 2018 роками. А IHS Маркет вважає, що мобільні облікові дані збільшяться з 9,8 мільйона у 2019 році до 120 мільйонів у 2023 році.

 Інтеграція із відеоспостереженням.

Гері Хармер, директор з продажу Hikvision у Великій Британії, каже, що багато кінцевих користувачів хочуть інтегрувати контроль доступу до відеоспостереження: «Приміром, якщо є подія про зло якісь двері, Ви відразу зможете отримати відео з цією подією», – говорить він.

Бодуен Генувіль, Директор з розвитку EMEA, назвав деякі особливості, які він вважає основними для того, щоб досягти успіху на ринку систем контролю доступу: «Ви повинні мати відкриту систему, яка дозволить інтегруватися з системами відеоспостереження будь-яких виробників. Програмне забезпечення має бути кібер надійним і безпечним. І Вам необхідно вміти надати мобільні облікові дані», – говорить він.

Біометрія зустрічається найчастіше. 

Кількість біометричних зчитувачів, як очікується, зростатиме найближчими роками. «У минулому біометрія використовувалася для контролю доступу лише до невеликого ступеня. Ми захищали лише касові приміщення або приміщення, які потребують особливої ​​безпеки чи конфіденційності. Тепер ми бачимо дедалі більше компаній, які використовують біометрію як основну технологію ідентифікації для відкриття дверей у будь-які приміщення», каже Бодуен Генувіль. Він вважає, що відбиток пальця читається швидше, правильніше і дешевше, ніж, наприклад, розпізнавання особи у 95% випадків.    Він дав оцінку, що спочатку вартість розпізнавання особи для системи контролю доступу була приблизно в 10 разів вищою за кардрідера і в 2,5 рази зчитувача відбитків пальців.

“Не на 100 відсотків безпечно”.

Ярослав Бартон вважає, що біометричні рішення, які є безшовними та зручними для користувача, будуть найбільш популярними у майбутньому. Він каже: “Система розпізнавання облич звучить ідеально, проте сьогодні не на 100 відсотків безпечна, і все ще дуже дорога”.

Подвійна автентифікація.

Серваас Камерлінг вважає, що в майбутньому буде гібридна система розпізнавання обличь і відбитків пальців. Вибір залежатиме від того, що є найбільш зручним для конкретного застосування. Він каже: «При виборі біометрії пропускна спроможність та час ухвалення рішення залежить від того, де ви зберігаєте шаблони. Вона може бути простою або складнішою, проте біометрія дійсно стала компонентом, який є частиною загальної захищеної ІТ-системи: для одного контролю доступу або для подвійної аутентифікації». Він також вважає, що розпізнавання обличчя часто використовується як друга технологія двофакторної аутентифікації. Питання цілісності двох технологій обговорюється останнім часом як у ЄС, так і в США, і за ним майбутнє.


(044) 599-44-25
info@centurions.com.ua

Источник: https://stid.com/fr/news-presse/articles-de-presse