Новости

5 важливих моментів для вибору правильного зчитувача контролю доступу

Наявність системи контролю доступу дуже важлива для забезпечення безпеки Вашого бізнесу та присутніх на Вашому підприємстві людей: Ваших співробітників, клієнтів, субпідрядників, партнерів. Потрібно розуміти, яке рішення вибрати. У Вашому секторі виникають специфічні проблеми: забезпечення доступу до авторизованих співробітників у різних сферах сайту, багатопрофільне управління кількома сайтами.

Давайте зосередимося на найбільш значній частині контролю доступу, суттєвому та відомому компоненті: зчитувачі. Які 5 ключових моментів?

Пункт 1: довговічність та стійкість до вандалізму

 

Зчитувач є наріжним каменем системи контролю доступу. Його важливість не слід недооцінювати: ненадійний зчитувач вплине на якість та продуктивність рішення з погляду програмного забезпечення та контролерів.

Надійність – це цінність, яка проходить через два ключові моменти: потужність і здатність витримати випробування часом. Вона цінна в деталях, які найчастіше немає видимі: вибір компонентів, ретельність складання і випробувань чи механічна конструкція.

 Пункт 2: Однорідна наскрізна безпека

Зчитувач і будь-який колір доступні, але це лише верхівка айсберга. Найголовнішим залишається цілісність даних. І, отже, механізми шифрування та ідентифікації, реалізовані задля досягнення цілісності даних. Рішення має бути спроектовано та реалізовано від початку і до кінця так, щоб забезпечити бездоганну безпеку. Спочатку між міткою та зчитувачем (особливо технологіями MIFARE DESFire® EV2), потім між зчитувачем та контролером із системами, здатними підтримувати американський протокол OSDP та європейський SSCP.

 Пункт 3: здатність передбачати технологічні розробки 

Модульність зчитувача має важливе значення для адаптації до будь-якої еволюції потреб та будь-яких технологічних інновацій (біометрія, розпізнавання осіб).

З цього випливають три основні переваги:

  • Безпека: зчитувач може пристосуватися до потреб безпеки та блокувати нові загрози.
  • Функціональність: обладнання може легше і швидше адаптуватися до потреб, що змінюються (мобільність персоналу, реконфігурація будівель і т.д.)
  • І, звичайно ж, економічність: вкладені інвестиції дають більше завдяки додаванню функцій відповідно до потреб, що змінюються.

 Пункт 4: множинність та інтуїтивність режимів читання

Посилений контроль доступу легко сприймається як обмеження. Уява користувачів безмежно спрощує життя: двері зачинені у відкритому положенні, багаторазова втрата міток-брелків. Використання смартфонів значно знижує ризик запозичення/втрати/забуття міток-брелків. Коли точка доступу пропонує кілька режимів ідентифікації, система також адаптується до очікувань та усуває обмеження контролю доступу.

Наслідок: менше обмежень = більше відповідності інструкціям = якісна безпека!

Поєднання технологій також покращує загальне функціонування сайту: навіщо видавати брелок-мітку, якщо для тимчасового доступу достатньо QR-коду?

Залежно від необхідного рівня безпеки, такі технології, як розпізнавання осіб, відкриють нові перспективи для забезпечення вашого доступу. Звісно, ​​у повній відповідності до рекомендацій CNIL. Інновація не зводиться до технологічного прориву: вона також полягає в розумних, інколи ж і безпрецедентних комбінаціях існуючих засобів.

 Пункт 5: Повна персоналізація

Дизайн, колір та персоналізація досі були відсутні у словнику безпеки.

І все ж, “чорна скринька”, яка служить для читання міток і кодів, не є чорною. Дизайн та продуктивність можуть дуже добре поєднуватися. Тепер зчитувач стає засобом комунікації та безумовно елементом дизайну на рівні найрозкішнішого інтер’єру.

Що, якщо Ваш зчитувач корпоративного кольору Вашої компанії або він гармоніює з Вашим життям і уподобаннями? Зчитувач може бути таким самим унікальним, як і Ваша уява!

Надійність, масштабованість, інстинктивне використання, безкомпромісна безпека, персоналізація: все це – важливі критерії для вибору зчитувача контролю доступу. Для STid це суворі вимоги – фундамент, на якому будується довіра.

Чим би Ви не займалися – аеронавтикою, політикою, енергетикою, здоров’ям – вам потрібно знайти надійного довгострокового партнера у захисті Вас та Вашої діяльності. Потрібно забезпечити безпеку у доступі до Ваших даних, Ваших співробітників, Вашого бізнесу? Ми запрошуємо Вас ознайомитись із найширшим асортиментом продукції з безпеки STid.

Ексклюзивним дистриб’ютором та партнером рішень STid в Україні є компанія СВБ “ЦЕНТУРІОН”.